Untitled Document
Aloitus - Akvaariotyypit - Hankinta - Laitteet - Suodatus - Sisustus - Kypsytys - Karanteeni - Kasvit - Levät - Kalat - Vesi - Viljely - Sairaudet - Ruokinta - Vedenvaihto - Hoito - Tiedon hankinta
Untitled Document
Mainos


Ennen kuin hankit akvaarion, kannattaa perehtyä harrastukseen hyvin. Lue esim. alan kirjoja ja lehtiä, käy netissä harrastajien sivuilla ja keskustelupalstoilla, keskustele jo pidempään harrastaneiden kanssa. Lisäksi on olemassa akvaarioseuroja. Kannattaa liittyä lähimpään akvaarioseuraan.

Kotona kannattaa etukäteen miettiä mihin altaan sijoittaa. Yleensä se hämärin nurkka on paras. Ikkunan vieressä tai vastapäätä, niin että auringonvalo pääsee paistamaan pitkään akvaarioon, on huono, koska auringonvalo saa levät helposti kasvamaan.
Lisäksi kannattaa varmistaa vedenottopaikan sijaisuus vedenvaihtojen kannalta sekä pistokerasioiden sijainti ja lukumäärä laitteistolle.

Yleensä kuvitellaan, että pieni on helpompi kuin iso. Tämä on yleinen harhaluulo. Asia on aivan päinvastainen, isompi on helpompi kuin pieni. Pienessä altaassa vesiolot voivat muuttua äkkiä ja hoitovirheet näkyvät helpommin. Isompi vesimäärä antaa pienet hoitovirheet, kuten lievän liikaruokinnan anteeksi, kun se sen sijaan voi pienessä altaassa aiheuttaa katastrofin. Isommassa on myös helpompi pitää esim. parvikaloja isompina parvina. Ja pieni allas tulee helpommin ylikansoitettua. Pieneen ei lisäksi mahdu isoja lajeja. Isoon altaaseen saa myös rakennettua näyttävämmän maiseman.

Untitled Document

Galluppi

Haluatko kyselyn Makevaarioon?

Joo
En
EOS

Untitled Document
©Makevaario 2004-2020