Untitled Document
Aloitus - Akvaariotyypit - Hankinta - Laitteet - Suodatus - Sisustus - Kypsytys - Karanteeni - Kasvit - Levät - Kalat - Vesi - Viljely - Sairaudet - Ruokinta - Vedenvaihto - Hoito - Tiedon hankinta
Untitled Document
Mainos


Akvaarioliikkeissä on yleensä useampi kymmen lajia kaloja myynnissä. Aloittelijalla saattaakin mennä sormi suuhun valitessaan akvaarioonsa sopivat lajit.
Akvaarioliikkeen altaissa on yleensä myös huonokuntoisia tai sairaita kaloja. Kannattaa tarkastella kaloja jonkin aikaa, ennen kuin niitä ostaa.
Liikkeessä kannattaa tarkastella kaloja pidemmän aikaa. Terveet kalat tunnistaa siitä, että niillä on pyöreät mahat, evät kunnossa ja suomut kunnossa.
Jos kala haukkoo pinnalla happea, evät ovat rispaantuneet tai suomut törröttävät, kala ei ole kunnossa. Terveet kalat myös uivat niille ominaisella tavalla. Terve kala ei myöskään kyyhötä pohjalla, ellei se ole pohjakala.
Kun akvaario on kypsymässä, voit käyttää tämän ajan kiertelemällä akvaarioliikkeitä, sekä suunnittelemalla kalastoa. Kun tuot kalat kotiin, totuta ne hitaasti uuteen veteen. Laita pussi
pinnalle kellumaan noin 15 minuutiksi lämpötilan tasaamiseksi. Tämän
jälkeen avaa pussi ja ota hieman vettä pois, noin desi-pari ja laita
altaan vettä tilalle. Toista tämä muutaman minuutin välein 15-30 minuutin ajan.

Untitled Document

Galluppi

Haluatko kyselyn Makevaarioon?

Joo
En
EOS

Untitled Document
©Makevaario 2004-2020